Dan Otvoreni Vrata 7

Tradicionalni Paprikafesta svake godine krajem listopada u Lug dovodi zaljubljenike u papriku, neizostavnog i krucijalnog sastojka gotovo svakog tradicionalnog jela, u prvom redu tu su fiš, čobanac, gulaš od divljači, ali i mnogi drugi. Posjetiteljima Paprikafesta odlučili smo ponuditi nešto drugačiji sadržaj otvorivši svoja vrata drugog dana festivala, u nedjelju 30. listopada ’22. 

Sve je započelo radionicom keramike koju je vodila Ivana Lončarić koja je zainteresiranima pokazala kako od gline napraviti određeni uporabni predmet. Za radionicu se tražilo mjesto više tako da je svakako u planu ponoviti ju čim prije. U međuvremenu se postavila i izložba fotografija s motivima Baranje nastale iz objektiva udruge Istok u objektivu, a nju se moglo pogledati u unutarnjem dijelu kuće. Svojih nekoliko radova izložila je i Ana Klajo, samouka slikarica iz Luga. Osim slika, mogli su se vidjeti i terariji koje sam ja izradio pod svojim brendom Biljkin otac. 

Nakon radionice lončarstva, svi zainteresirani mogli su se okušati i u radionici cirkuskih vještina koja je posebice zainteresirala mlađu publiku. Štand s lokalnom hranom imali su Plodovi koji su prezentirali kako funkcionira njihova usluga, odnosno kako svi mogu na jednostavan način dobiti najsvježije proizvode OPG-ovaca na svom pragu u rekordnom roku. Osim toga, svoj med predstavili su i Patuljci s Goldberga, višestruko nagrađivani proizvođači meda iz Popovca koji uz pčele aktivno rade i na pošumljavanju i zbog toga smo im neizmjerno zahvalni. 

Za atmosferu se pobrinuo DJ Marushka koji je cijelo popodne vrtio retro hitove na pločama i time bio idealna glazbena pozadina. 

Svim sudionicima se od srca zahvaljujem te se nadam nastavku suradnje i još bogatijem programu ‘23. godine.

Tradicionalni Paprikafesta svake godine krajem listopada u Lug dovodi zaljubljenike u papriku, neizostavnog i krucijalnog sastojka gotovo svakog tradicionalnog jela, u prvom redu tu su fiš, čobanac, gulaš od divljači, ali i mnogi drugi. Posjetiteljima Paprikafesta odlučili smo ponuditi nešto drugačiji sadržaj otvorivši svoja vrata drugog dana festivala, u nedjelju 30. listopada ’22.  Sve je započelo radionicom keramike koju je vodila Ivana Lončarić koja je zainteresiranima pokazala kako od gline napraviti određeni uporabni predmet. Za radionicu se tražilo mjesto više tako da je svakako u planu ponoviti ju čim prije. U međuvremenu se postavila i izložba fotografija s motivima Baranje nastale iz objektiva udruge Istok u objektivu, a nju se moglo pogledati u unutarnjem dijelu kuće. Svojih nekoliko radova izložila je i Ana Klajo, samouka slikarica iz Luga. Osim slika, mogli su se vidjeti i terariji koje sam ja izradio pod svojim brendom Biljkin otac.  Nakon radionice lončarstva, svi zainteresirani mogli su se okušati i u radionici cirkuskih vještina koja je posebice zainteresirala mlađu publiku. Štand s lokalnom hranom imali su Plodovi koji su prezentirali kako funkcionira njihova usluga, odnosno kako svi mogu na jednostavan način dobiti najsvježije proizvode OPG-ovaca na svom pragu u rekordnom roku. Osim toga, svoj med predstavili su i Patuljci s Goldberga, višestruko nagrađivani proizvođači meda iz Popovca koji uz pčele aktivno rade i na pošumljavanju i zbog toga smo im neizmjerno zahvalni.  Za atmosferu se pobrinuo DJ Marushka koji je cijelo popodne vrtio retro hitove na pločama i time bio idealna glazbena pozadina.  Svim sudionicima se od srca zahvaljujem te se nadam nastavku suradnje i još bogatijem programu ‘23. godine.