PRVOMAJSKE RADIONICE

Tijekom zimskih mjeseci Kuća Biljkinog oca organizirala je mnogobrojne radionice od keramike, makramea, izrade parfema, božićnih vijenaca i mnoge druge. Nešto drugačiji Praznik rada za sve one koji ga ne slave na klasičan način nudi vam Kuća Biljkinog oca koja ovim povodom otvara vrata svoje kuće i donosi čak pet radionica od jutra pa sve do večeri.

Sve počinje u 10:00 sati radionicom izrade vaza ili tegli od keramike koja se po drugi put održava i to pod vodstvom kiparice Ane Pichler Schmidt. Prvi put prijave su se popunile u samo nekoliko dana, a vjerujemo da će i ovaj put odaziv biti velik.

Nakon nje u podne počinje radionica izrade kozmetike koju vodi Dajana Grgić, Osječanka koja stoji iza brenda La La Vanda koja nas je izučila mnogim tehnikama izrade kozmetike i parfema, a ovaj put ćemo svojim rukama prema provjerenoj recepturi izrađivati piling, umivalicu i lotion bar.

U 14:00 sati Udruga Plantaža ima radionicu oslikavanja prirodnim bojama gdje ćete koristiti prirodne materijale poput špinata, kurkume ili pak cikle za slikanje po papiru ili po nekom odjevnom predmetu. Ova, ali i slične radionice koje će Udruga Plantaža provoditi uvod su u festival Plantida koji će i ove godine organizirati početkom rujna, ali i proslavu 10. rođendana udruge.

Nakon toga u 15:00 sati domaćin Biljkin otac će vas podučiti japansku tehniku sadnje biljaka unutar zemljane kugle obložene mahovinom, poznatijom pod nazivom kokedame. (Radionica je popunjena, ali ako biste htjeli sudjelovati u drugom terminu, rado ću ju ponoviti. Javite se na biljkinotac@gmail.com)

Finalna radionica s početkom u 16:00 sati je radionica izrade biljnog terarija koju će voditi Senka iz plant shopa Ginko koja će vas naučiti sve tajne kreiranja malog eko sustava unutar staklenke.

Prijave na događaj su putem linka

Sve što su izradili na radionicama, polaznici nose svojim kućama, osim keramičkog predmeta koji će im biti uručen nakon pečenja.

Sudionici su također i pozvani da se ostanu družiti u dvorištu kuće i prije ili nakon radionice gdje će si moći napraviti piknik i uživati uz ugodnu glazbu ili pak cvrkut ptica i zujanje pčela i bumbara.